Eskişehir’de “Anadolu’nun İç Suları” Sergi Açılışı Gerçekleşti

Sufod olarak Eskişehir Odunpazarı Belediyesi  işbirliği ile üyelerimizin fotoğraflarından oluşan Anadolu’nun İç Suları Fotoğraf Sergisi 21Temmuz.2023 Cuma günü açıldı. Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Müzesi’nde gerçekleştirilen açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Sufod yönetim kurulu üyeleri, Osman Yaşar Tanaçan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi öncesi düzenlenen panelde  Yönetim Kurulu Başkanımız Ateş Evirgen,SUFOD ve SUFOD’un bir projesi olan Türkiye Su Altı Canlılar Platformu ile ilgili bilgi verdi.

Türkiyenin ilk ve tek su altı görüntüleme derneği olan SUFOD’un sadece denizlerde değil, uzunluğu 10.000km’yi bulan ülke iç sularında da çalışmalar yaptığını belirten Ateş Evirgen, derneğin gerçekleştirdiği çalışmalarla daha az bilinen yerleri görünür kılmayı amaçladıklarını kaydetti.
Osman Gazi Üniversitesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Naime Arslan, tatlı su canlıları ve bu canlıları fotoğraflamanın önemini anlattı. Antropolog Bahar Taymaz su ve kültür ilişkisini anlatarak, kültürel açıdan bu görüntülerin öneminden bahsetti. SUFOD Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Taymaz ve Cem Özoral da konukların yönelttiği soruları yanıtladı.

Odunpazarı Belediyesi Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesin’de sergilenecek olan Anadolu’nun İç Suları Fotoğraf Sergisi 23 Ağustos tarihine kadar 10:00-16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sergi  üyelerimizin alfabetik sıraya göre ; Ali Alp Baranok, Ateş Evirgen, Bahar Taymaz, Baybars Sağlamtimur, Erhan Öztürk, Ertan Şide, Ferhan Çoşkun, Hanife Küçükler, Mehmet Çelik , Mehmet Öztabak, Meryem Göksel , Murat Atasoy, Murat İnan, Murat Kaptan, Nizam Kaya, Ömer Ege Taymaz, Özgür Karapınar ve Tolga Taymaz’ın fotoğraflarından oluştu.

Add a Comment

Your email address will not be published.